Zaterdag 14 september was het groot feest bij Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer. Alweer 15 jaar geleden dat de stichting is opgericht, 12,5 jaar later werden de deuren geopend van het Brandweermuseum. Dus een goeie reden voor een feest.

Om 10:00 uur werd de opendag dag geopend door een welkomstwoord van de voorzitter, Burgemeester Erica van Lente en wethouder Annemiek Hoesen. Aansluitend rond 10:30 uur werd door de burgemeester het startsein gegeven voor de rondrit met 61 voertuigen. De oldtimers komen uit het hele land; Ook een oude stoomspuit uit 1910 van de brandweer Gorichem was aanwezig. Er reden 2 paarden tractie mee waaronder de stoomspuit en onze eigen brandspuit.

De route begon aan de Vosholen t.h.v. het brandweermuseum, Borgecompagniesterstraat, Noorderstraat, Hoofdstraat, Meint Veningastraat, Gorechtlaan, Troelstralaan, van der Duyn van Maasdamweg, Abrham Kuypersingel en weer de Vosholen op richting het museum. En wat stonden er een mensen te kijken. De hele route was het druk. Geweldig.

We hadden leuke spuit activiteiten voor de kinderen onder begeleiding van Jeugdbrandweer Hoogezand – Sappemeer, een mooie springkussen, kleurplaten / bouwplaten. En onze vriend brandweerman Sam was ook de hele dag aanwezig.

Vaargroep Ekenstein en Noord Nederland Modelbouw Groep voeren en reden de hele dag met radiografische boten en vracht/ brandweerauto’s.

EHBO vereniging Sappemeer gaf een leuke demonstratie, ook werden er demonstraties gegeven met kleine blusmiddelen en mochten kinderen zelf een brand (je) blussen.

Voor de inwendige mens was er ook van alles lekkers zoals patat, broodje hamburger, gehaktballen, steekijs, fris drinken, koffie en thee.

Om 16:00 uur werden de oldtimers uitgezwaaid.